Delicatessezaak ‘Faccio’ maakt zuiderse droom van Sandra Bruggeman waar

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 20:12

LOCHRISTI - Met ‘Faccio’, een nieuwe zaak voor zuiderse delicatessen, komt een stukje Italië naar Lochristi. “Een droom die na het overlijden van mijn papa in een stroomversnelling is gekomen”, vertelt zaakvoerster Sandra Bruggeman (45).

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210402_95997923

 

“Corona heeft mijn plannen een flinke duw in de rug gegeven”, zegt de Agile-coach bij Volvo Financial Services. “Ik werk al een jaar thuis en mis enorm het sociaal contact. Mijn lange werkdagen in Brussel zijn weggevallen en met wandelen en tv-kijken heb ik het ook gehad. Tijd dus om te gaan doen wat ik echt wou: een eigen winkel opstarten in bijberoep. Toen mijn papa Etienne - zelfstandig schrijnwerker in Desteldonk- begin dit jaar overleed, ben ik er echt voor gegaan. ‘Faccio’ betekent niet toevallig ‘ik doe’.” (lees verder onder de foto’s)

Liefde voor het zuiden

In haar jeugdjaren trok Sandra met haar ouders en haar zus jaarlijks steevast naar Spanje en later naar Italië, op kampeervakantie. “We spraken er af met andere familieleden en genoten er van de unieke sfeer en van het lekkere eten. En als puber ook wel van de knappe Italianen. Daar is mijn liefde voor het zuiden ontstaan”, vertelt ze. “Omdat een kledingwinkel mij net iets te riskant leek, was mijn keuze voor een delicatessezaak snel gemaakt. Ik zocht naar authentieke leveranciers die ook een verhaal te vertellen hadden over hun producten. Het aanbod van’Faccio’ gaat van pasta’s, tapenades en pastinades , over olijfolie, kruiden, champagne en cava tot Italiaanse keramiek. “Heerlijke producten moet je immers ook op een stijlvolle manier kunnen serveren”, klinkt het.

Kleinschalige vrijheid

Voorlopig houdt ze ‘Faccio’ nog bescheiden in de ruime inkomhal en gang van haar eigen woning. Wanneer het concept aanslaat, heeft ze al wilde plannen om haar garage als volwaardige winkel uit te bouwen. “Ik denk dat het coronagewijs nu het ideale moment is om te starten”, klinkt ze enthousiast. “Tegen de zomer gaan mensen hopelijk opnieuw van de vrijheid kunnen proeven in hun eigen omgeving. Uitvoerig restaurantbezoek of verre reizen zullen er nog niet in zitten, alles zal nog kleinschalig blijven met een goede barbecue voor vrienden thuis. Perfect dus om zelf aan de slag te gaan met onze delicatessen.”

Naast een fysieke winkel heeft ‘Faccio’ ook een webshop waar alle producten te koop zijn. Op termijn wil Sandra Bruggeman haar commerciële plannen verder uitbouwen met tastings bij de mensen thuis, voorstelling van producten tijdens open dagen in andere winkels, en het aanbieden van relatiegeschenken aan bedrijven uit Lochristi.

“Misschien had mijn papa mij wel gek verklaard, maar ik ben zo blij dat ik het uiteindelijk gedurfd heb om zelf de stap te zetten. En weet je, als mijn droom niet uitkomt, dan eten we de pasta zelf wel op”, lacht de enthousiaste onderneemster uit de Vogelwijk die vanaf nu dus een zuiders tintje krijgt.

Open dagen op 3, 4 en 5 april 2021, Fazantenstraat 53 in Lochristi. Coronamaatregelen naleven tijdens je bezoek, dat betekent 1 persoon per keer in de winkel. Bellen kan ook naar 0473 58 14 32.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.