Sandra (45) maakt droom waar met delicatessenzaak: “Overlijden van papa gaf mij het laatste duwtje”

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 20:12

LOCHRISTI - Opening op 3, 4 en 5 april. Fazantenstraat 53, Lochristi. www.faccio.be

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210402_97040772

 

 

“Corona heeft mijn plannen een flinke duw in de rug gegeven”, vertelt de Agile-coach bij Volvo Financial Services. “Ik werk al een jaar thuis en mis het sociale contact enorm. Mijn lange werkdagen in Brussel zijn weggevallen en met wandelen en tv-kijken heb ik het gehad. Toen begin dit jaar mijn vader Etienne, zelfstandig schrijnwerker in Desteldonk, overleed, ben ik ervoor gegaan. Faccio betekent niet toevallig ‘ik doe’.”

In haar jeugdjaren trok Sandra met haar ouders en zus elk jaar naar Spanje en later naar Italië, op kampeervakantie. “We spraken er af met familieleden en genoten van de unieke sfeer en het lekkere eten. En als puber ook wel van de knappe Italianen. (lacht) Daar is mijn liefde voor het zuiden ontstaan”, vertelt ze.

Tapenade en keramiek

“Mijn keuze voor een delicatessenzaak was snel gemaakt. Ik zocht naar authentieke leveranciers die een verhaal te vertellen hadden over hun producten. Het aanbod van Faccio gaat van pasta’s, tapenades en pastinades, over olijfolie, kruiden, champagne en cava tot Italiaanse keramiek.”

“Ik denk dat het coronagewijs nu het ideale moment is om te starten. Tegen de zomer gaan mensen hopelijk opnieuw van de vrijheid kunnen proeven in hun eigen omgeving. Uitvoerig restaurantbezoek of verre reizen zullen er nog niet in zitten, alles zal nog kleinschalig blijven met een goede barbecue voor vrienden thuis. Perfect dus om zelf aan de slag te gaan met onze delicatessen.”

Faccio heeft een webshop waar alle producten te koop zijn. Op termijn wil Sandra Bruggeman haar commerciële plannen verder uitbouwen met tastings bij mensen thuis, productvoorstellingen in andere winkels en het aanbieden van relatiegeschenken aan bedrijven uit Lochristi. “Misschien had mijn papa mij wel gek verklaard, maar ik ben zo blij dat ik uiteindelijk heb gedurfd deze stap te zetten”, besluit ze.

Opening op 3, 4 en 5 april. Fazantenstraat 53, Lochristi. www.faccio.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.